Το Αλάτι των Βράχων Κυθήρων
Ο Κατάλευκος Χρυσός των Κυθήρων
Ο Κατάλευκος Χρυσός των Κυθήρων όπως από πολλούς ονομάζεται, είναι το φυσικό θαλασσινό αλάτι που οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι συλλέγουν χειρωνακτικά από τις βραχώδες ακτές των Κυθήρων μέσα από τις φυσικά διαμορφωμένες κοιλότητες και χωρίς περαιτέρω επεξεργασία στεγνώνει στον ήλιο και μετέπειτα αποθηκεύεται ώστε να ταξιδέψει σε μικρές ποσότητες εντός και εκτός Ελλάδας.
Η Περίοδος Συλλογής του Αλατιού
Με την βοήθεια του ήλιου το Θαλασσινό Αλάτι στεγνώνει και η συλλογή του γίνεται από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του εκάστοτε έτους από διάφορες βραχώδεις ακτές περιμετρικά των Κυθήρων.
Οι Ιδιότητες του Αλατιού
Το Αλάτι των Βράχων Κυθήρων είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο και άλλα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου με αποτέλεσμα να αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του Αλατιού είναι αρωματικές και δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά στο φαγητό.
Ο Κατάλευκος Χρυσός των Κυθήρων
Ο Κατάλευκος Χρυσός των Κυθήρων όπως από πολλούς ονομάζεται, είναι το φυσικό θαλασσινό αλάτι που οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι συλλέγουν χειρωνακτικά από τις βραχώδες ακτές των Κυθήρων μέσα από τις φυσικά διαμορφωμένες κοιλότητες και χωρίς περαιτέρω επεξεργασία στεγνώνει στον ήλιο και μετέπειτα αποθηκεύεται ώστε να ταξιδέψει σε μικρές ποσότητες εντός και εκτός Ελλάδας.
Η Περίοδος Συλλογής του Αλατιού
Με την βοήθεια του ήλιου το Θαλασσινό Αλάτι στεγνώνει και η συλλογή του γίνεται από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του εκάστοτε έτους από διάφορες βραχώδεις ακτές περιμετρικά των Κυθήρων.
Οι Ιδιότητες του Αλατιού
Το Αλάτι των Βράχων Κυθήρων είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο και άλλα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου με αποτέλεσμα να αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του Αλατιού είναι αρωματικές και δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά στο φαγητό.